zaterdag 28 juni 2014

Koninginnetaartjes


Puddinkjes met kersenvulling.

Ingrediënten:
1 vanillestokje
100 gram suiker
500 ml melk
100 gram wit broodkruim
geraspte citroenschil
50 ml kirsch
4 eieren
250 ml kersenjam

Voorbereiden:
Maak broodkruim door oud witbrood zonder korst te malen in de keukenmachine.
Fijnhakken op een plank kan eventueel ook. Laat vers brood eerst goed drogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 minuten in een oven op 75 graden).

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap de zaadjes uit de peul.
Roer de zaadjes door 50 gram suiker en breng ze samen met de melk en vanillepeul aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer het broodkruim, de citroenrasp en kirsch erdoor.
Laat de melk zo 30 minuten staan zodat het broodkruim kan wellen.
Verwijder de vanillepeul.
Roer de eidooiers door het broodkruimmengsel.
Verdeel dit beslag over 6 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes 25 minuten in de oven tot de puddinkjes stevig zijn.
Lepel 2-3 el jam over de warme puddinkjes en laat ze afkoelen.
Bewaar de puddinkjes in de koelkast tot gebruik.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eiwitten met een mixer schuimig en voeg de rest van de suiker toe.
Blijf mixen tot de eiwitten stijve pieken vormen.
Verdeel de schuim over de jam op de puddinkjes.
Strooi nog een beetje suiker over het eiwitschuim en zet de puddinkjes in de oven.
Gaar het in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
Laat 1-2 minuten afkoelen voor je het serveert.


De puddinkjes moeten de eerste keer als ze uit de oven komen al goed stevig zijn, wij hadden ze 25 minuten in de oven gehad maar dit was nog niet lang genoeg.

Bron: Delicous magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten