vrijdag 6 juni 2014

Zwarte pasta met calamares

Zwarte pasta is te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels. Eventueel kun je gewone spaghetti gebruiken.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
500 gram schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm dik
400 gram zwarte spaghetti
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 el witte wijn
125 ml gezeefde tomaat of tomatensaus
500 gram kerstomaatjes
basilicumblaadjes
evt. citroenpartjes

Voorbereiden:
Snijd de sjalotjes in dunne ringen.
Bestrooi de inktvisringen met zout en peper.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de inktvisringen tot ze lichtbruin zijn en schep ze op een bord.
Kook de pasta in kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Giet af, maar van 4 el kookvocht op.
Schep een beetje olie door de pasta zodat de sliertjes niet aan elkaar plakken.

Bereiden:
Verhit de rest van de olie in een pan op matig vuur en roerbak de sjalotjes 2 minuten.
Voeg de geperste knoflook toe en hak hem ongeveer 1 minuut mee.
Schenk de wijn erbij en laat het geheel in 1 minuut iets inkoken.
Voeg de gezeefde tomaat en de kerstomaatjes toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken tot de tomaatjes barsten.
Breng op smaak met zout en peper en schep de inktvis weer in de pan.
Schep het opgevangen kookvocht erdoor en laat alles 2-3 minuten doorwarmen.

Schep de pasta en saus in diepe borden, bestrooi met basilicum en serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten