vrijdag 21 november 2014

Pasta chicken and shrimp carbonara

Ons favoriete gerecht bij de keten Olive Garden in Amerika.

Ingredienten:
250 ml extra vergine olijfolie
250 ml heet water
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 knoflookteentjes
1 pond kipreepjes

250 gram grote garnalen
300 gram boter
300 gram spekblokjes
50 gram bloem

100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
500 ml slagroom
500 ml melk
400 gram pasta (spaghetti, linguine bijv.)
zwarte peper
zout
50 gram Romano kaas, geraspt
2 x 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
250 gram mozzarella, geraspte
75 gram paneermeel (Panko)
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
175 gram geroosterde rode paprika's, snijd ze in kleine reepjes


Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de kip in reepjes.
Rasp de diverse kazen.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de geroosterde rode paprika in reepjes.
Was de garnalen en verwijder eventueel het darmkanaal.


Klop extra vergine olijfolie, samen met warm water, Italiaanse kruiden en 1 teentje gehakte knoflook.
Voeg de kipreepjes en garnalen toe.
Bedek het geheel en plaats het minstens 30 minuten in de koelkast.

Bereiden:


Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg 2 gesnipperde knoflookteentjes en 150 gram spekblokjes toe.
Verwarm gedurende 5 minuten, onder regelmatig roeren.
Voeg bloem, 50 gram Parmezaanse kaas, slagroom, melk, peper en zout toe.
Gebruik een garde om alle ingrediënten samen te mengen.
Breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat sudderen.

Vermeng Romano kaas, 50 gram Parmezaanse kaas, mozzarella,  Panko paneermeel, gehakte knoflook, gesmolten boter en gehakte peterselie in een mengkom.
Roer tot alles goed gemengd is en zet het opzij.
Kook de pasta in 8 minuten al dente.

Verwarm een grote koekenpan.
Voeg de gemarineerde kip en garnalen toe aan de pan.
Doe de geroosterde rode paprika erbij en 150 gram spekblokjes toe.
Bak het gedurende 3 minuten of tot ze aan beide zijden gaar zijn.
Voeg de kaassaus toe.
Roer tot alles goed gemengd is.
Plaats de hete, voorgekookte pasta op een serveerschaal.
Leg hier de kip en garnalen op met wat saus.
Als alles gelijkmatig verdeeld is plaats je de schaal nog even onder de grill tot de bovenkant goudbruin is.
Dien onmiddellijk op en geniet.

Dit recept is voor 6 personen maar is erg machtig en kan ook makkelijk voor 8 personen.
Bron: Olive Garden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten