maandag 17 november 2014

Ravioli


Serveer deze ravioli met warme room, strooi er gepelde walnoten en eventueel vers gemalen Parmezaanse kaas over.

Ingrediënten voor de pasta:
300 gram pastameel
3 eieren
mespunt zout
bloem om te bestuiven

Eventueel voor de garnering:
room
walnoten
spinazie
spekblokjes.

Voorbereiden
Zeef het pastameel met een mespunt zout in een kom.
Stort de mee; op het aanrecht, maak een bergje met in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren.
Meng gelijkmatig steeds wat meer van het meel door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. 
Schep de rest van de meel erdoor.
Kneed het deeg met de palm van uw handen ongeveer 10 à 15 minuten. 
Het deeg is klaar wanneer het elastisch en tegelijk vrij stevig aanvoelt. 
Voeg, als het deeg te zacht is, nog wat meel toe, als het deeg te droog aanvoelt, een klein beetje water.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

Recept voor de ravioli vulling:

Doe de onderstaande ingrediënten in een kom en meng alles door elkaar.
Laat het mengsel tot gebruik in de koelkast staan.
250 gram ricotta
150 g versgeraspte Parmezaanse kaas
handvol peterselie, fijngehakt
handvol basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eierdooier
¼ theelepel nootmuskaat
zout, versgemalen zwarte peper

Bereiden:

Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in gelijke delen. 
Bestuif een plank of het aanrecht met wat bloem. 
Rol het deeg uit tot een dunne lap (+/-3 mm dik) met een deegroller of gebruik een pastamachine.
Bestuif vóór gebruik de raviolivorm licht met bloem.
Snijd twee uitgerolde, dunne lappen pastadeeg op maat van de ravioliplaat en leg één lap op de plaat.
Druk het deeg met de vingers licht aan en schep in elke uitholling een theelepeltje vulling.
Bestrijk met een kwastje de randen rondom de vulling met een klein beetje water (niet te nat maken!).

Leg het tweede vel pastadeeg op de eerste lap en de vulling.
Druk de deeglappen aan de randen en tussen de vulling goed op elkaar.
Zorg ervoor dat er geen lucht in de kussentjes blijft zitten.
Maak de raviolikussentjes van elkaar los door met een deegroller over de vorm te rollen.
Keer de plaat om boven een met bloem bestoven schone theedoek.
Spreid de kussentjes uit op de doek, let op dat ze elkaar niet raken zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
Doe de kussentjes voorzichtig in de pan.
Kook de ravioli in ongeveer vier à vijf minuten al dente.

(Om in te vriezen: leg de kussentjes los van elkaar op een stuk diepvriesfolie, leg daarop weer een laag folie en daarop de volgende kussentjes. Vries de ravioli in een afgesloten diepvriesdoos in.)

Wij bakten wat spekblokjes uit en wokten een klein beetje spinazie, roerden er wat room door en schepten dit over de ravioli.

Bron: Dille & Kamille

Geen opmerkingen:

Een reactie posten