dinsdag 4 november 2014

Krieltjessalade met snijbonen en rode zalm

Een kleurrijke salade met heerlijke ingrediënten.

Ingrediënten;
800 gram krielaardappelen
400 gram snijbonen
rode paprika
rode ui
2 blikjes rode zalm van 400 gram
3 teentjes knoflook
mayonaise
Griekse yoghurt
zout, peper
Provençaalse kruiden

Voorbereiden;
Schil de krielaardappeltjes en kook ze ongeveer 10 minuten in kokend water met wat zout.
(Eventueel kun je voorgekookte krieltjes kopen.)
Snijd de snijbonen in reepjes en kook ze 8 minuten.
(Eventueel kun je voorgesneden snijbonen kopen.)
Snijd de rode paprika in dunne reepjes.
Snijd de rode ui in ringen.
Giet de blikjes rode zalm af en verwijder de graatjes en stukjes vel.
Pluk hier kleine stukjes van.

Bereiden;
Fruit de knoflook even in wat boter.
Vermeng 4 eetlepels mayonaise met 4 eetlepels Griekse yoghurt.
Doe hier wat zout, peper en Provençaalse kruiden door.
Meng de (afgekoelde) gefruite knoflook erdoor en roer alles tot een saus.
Eventueel kun je het wat verdunnen met water.

Snijd de krieltjes in kleinere stukjes of plakjes en doe ze in een schaal.
Verdeel hier de snijbonen over, de paprika, de uien en als laatste de rode zalm.

Serveren met de knoflooksaus.
Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten