maandag 1 december 2014

Death by chocolate cheesecake

Een typisch Amerikaanse cake.

Ingrediënten:

1 kuipje Philadelphia Naturel
200 gram  Oreo's met chocoladevulling (voor de taartbodem)
50 gram roomboter
200 gram Griekse yoghurt
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram melk- of pure chocolade (naar wens)
2 zakjes klopfix (à 8 gr)
3 dl slagroom
150 gram Oreo's met witte vulling (voor de topping)



Bereiden:


Vet een taartvorm in met een beetje boter. 
Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de roomboter.
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm.
Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom.
Smelt de chocolade in 90 seconden op 900 Watt in de magnetron.
Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
Maak de garde of kloppers goed schoon. 
Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel.
Spatel hierna de slagroom door het mengsel.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.
Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren door de Oreo's met witte vulling er overheen te strooien.

Bron: Philadelphia

1 opmerking: