vrijdag 17 januari 2014

Romige pastaschotel met salami en chilipeper

Onlangs hebben we de Nederlandse versie van dit kookboek gekocht en er staan zulke lekkere recepten in. Wat Katie Eet is een combinatie van een culinair dagboek en een kookboek vol recepten die je het water in de mond doen lopen.


Ingrediënten:
400 gram kerstomaatjes
olijfolie
500 gram korte, holle pasta
250 gram salami
40 gram boter
40 gram bloem
0,5 liter melk
Parmezaanse kaas
Pecorino
nootmuskaat
chilivlokken ( of evt. chilipoeder)
3 el slagroom
1 tl truffelolie
80 ml witte wijn
handvol baslilicumblaadjes

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Halveer de kerstomaatjes  en leg ze met de snijkant omhoog op een bakplaat.
Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met zeezout en versgemalen peper.
Rooster de tomaatjes ongeveer 30 minuten in de oven.
Intussen snijd je de salami in hele  kleine stukjes.
Rasp de Parmezaanse kaas tot je een flinke handvol hebt.
Doe het zelfde met de Pecorino.
Neem de tomaatjes uit de oven en zet ze apart.
Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.

Bereiden:
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water met wat zout en olijfolie in 8 minuten beetgaar.
De pasta gaat erna nog in de oven dus kook het niet te gaar.
Giet de pasta af, spoel het met koud water en schep het in een ovenschaal.
Roer een scheut olijfolie erdoor en doe de stukjes salami en geroosterde tomaat erbij.
Schep alles door elkaar en voeg peper toe.
Zet even apart.
Smelt in een middelgrote pan de boter op matig vuur.
Doe de bloem erbij en roer het tot een glad geheel.
Laat de bloem 2 minuten garen terwijl je blijft roeren.
Zet het vuur lager en voeg scheutje bij scheutje de melk toe zodat er een gladde, dikke saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur.
Voeg de Parmezaan, de Pecorino, nootmuskaat, chilivlokken, slagroom en truffelolie toe.
Tenslotte roer je er wat wijn door en giet de saus over de pasta.
Schep alles goed door en doe er wat basilicumblaadjes door.
Tenslotte strooi je nog flink wat kaas over de bovenkant.
Bak het gerecht 30-40 minuten in een hete oven tot het bubbelt en de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Serveer de pastachotel gloeiend heet en serveer er wat groene salade bij.

(Chilivlokken zijn gedroogde Spaanse pepers die samen met de zaadjes grof zijn gemalen. Je kunt evt. ook kleine gedroogde pepertjes zelf vermalen).

Bron: Wat Katie eet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten