Ingrediënten;
2 el olijfolie
500 gram prei
2 aardappels
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2 el. Zaanse mosterd
125 ml crème fraîche
500 gram prei
2 aardappels
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2 el. Zaanse mosterd
125 ml crème fraîche
Voorbereiden;
Snijd de prei in dunne ringen.
Snijd de aardappels in blokjes.
Snijd de aardappels in blokjes.
Bereiden;
Verhit de olie in een soeppan.
Leg enkele lichtgroene, dunne ringen prei apart voor de garnering.
Bak de rest op middelhoog vuur 3 minuten in de olie.
Laat de prei niet bruin kleuren.
Voeg de aardappelblokjess en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer.
Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.
Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden.
Strooi er de achtergehouden ringen prei over.
Lekker met bruin stokbrood.
Leg enkele lichtgroene, dunne ringen prei apart voor de garnering.
Bak de rest op middelhoog vuur 3 minuten in de olie.
Laat de prei niet bruin kleuren.
Voeg de aardappelblokjess en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer.
Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.
Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden.
Strooi er de achtergehouden ringen prei over.
Lekker met bruin stokbrood.
Bron; Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten