krop ijsbergsla
tros blauwe druiven zonder pit
gepelde walnoten
½ tl. mosterd
1 el. azijn
zout, peper
2 el. olijfolie
1 tl. notenlikeur
klein uitje of sjalotje
takjes peterselie
Voorbereiden:
Snipper het uitje of sjalotje heel fijn.
Knip de peterselie in kleine stukjes.
Pel de walnoten.
Bereiden:
Verwijder
de lelijke bladeren van de sla, was ze en snijd ze in kleine reepjes.
Goed laten uitlekken.
Goed laten uitlekken.
Roer
in een kom de mosterd los met zout en peper.
Al
roerend langzaam de azijn erbij gieten.
Voeg
voorzichtig olijolie erbij tot een gebonden sausje ontstaat.
Tenslotte
de notenlikeur, gesnipperde ui en peterselie er doorheen roeren.
De
ijsbergsla mengen met de saus.
In
een slakom overdoen, garneren met walnoten langs de kant en druiven in het
midden.
Bron; Our kitchen rules
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten