Je kunt voor dit gerecht ook spaghetti of penne gebruiken. Champignons zijn niet traditioneel in een carbonara maar ze vormen hier een heerlijke toevoeging.
Ingrediënten;
375 gram pasta (Tagliatelle of andere pasta)
1 el olijfolie
250 gram champignons
1 teentje knoflook
2 eidooiers
100 gram crème fraiche
50 gram Parmezaanse kaas
1 el fijngehakte bladpeterselie
1 el fijngeknipte bieslook
100 gram gebraden ham
1 ui
150 gram spekblokjes
Voorbereiden;
Snipper de ui.
Snijd of breek de champignons in plakjes.
Bak de spekblokjes uit in een kleine koekenpan.
Snijd de ham in blokjes of gebruik hamblokjes.
Snijd de ham in blokjes of gebruik hamblokjes.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Kook de pasta al dente.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op
middelhoog vuur en bak hierin de champignons, ui en knoflook in ca. 5 minuten
zacht.
Bak de hamblokjes even mee.
Bak de hamblokjes even mee.
Klop de eidooiers met de crème fraiche, de Parmezaanse kaas, peterselie en bieslook door elkaar in een kom.
Voeg flink wat zwarte peper toe.
Laat de tagliatelle uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het kookvocht.
Doe de pasta in de pan bij de champignons.
Schenk de saus over de tagliatelle, roer de uitgebakken spekblokjes er door heen en roer alles goed door elkaar.
Schenk de saus over de tagliatelle, roer de uitgebakken spekblokjes er door heen en roer alles goed door elkaar.
Voeg zo nodig wat kooknat toe voor de smeuïgheid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten