Een verfrissende salade voor een warme zomerdag.
Ingrediënten voor 4 personen
8
shoarmabroodjes
½
geperste citroen
2
komkommers
6
(tros)tomaten in partjes
1
rode ui in ringen
1
blok feta kaas van ca. 200 gram
verse koriander
4
el. olijfolie
chilipeper
knoflook
chilipeper
knoflook
Voorbereiden
Snijd
de komkommers in dunne plakjes, eventueel kun je de komkommers halveren, de zaadlijsten verwijderen en in halve maantjes snijden.
De rode ui pellen, in dunne ringen snijden en deze halveren.
De tomaten in partjes snijden (evt. zonder pitjes).
De feta in kleine blokjes snijden.
Olijfolie mengen met chilipeper en knoflook.
Oven voorverwarmen.
Bereiden
De rode ui pellen, in dunne ringen snijden en deze halveren.
De tomaten in partjes snijden (evt. zonder pitjes).
De feta in kleine blokjes snijden.
Olijfolie mengen met chilipeper en knoflook.
Oven voorverwarmen.
Bereiden
De plakjes komkommer, partjes tomaat en uienringen in een schaal scheppen.
De
olijfolie met de knoflook en chilipeper erover schenken en voorzichtig
omscheppen.
Op
smaak brengen met zout en peper.
Garneren met blokjes feta en koriander.
Garneren met blokjes feta en koriander.
In
een broodrooster of in de oven de shoarmabroodjes lichtbruin roosteren.
Broodjes
in kleine stukjes scheuren en op je bord leggen.
Sprenkel
hier wat citroensap over.
Daarna
verdeel je de salade over het bord.
Eet
smakelijk.
Bron; Our kitchen rules
Bron; Our kitchen rules
Geen opmerkingen:
Een reactie posten