zaterdag 21 september 2013

Champagnetruffels




Ontzettend lekkere chocolade truffels.

Ingredienten
250 gram koude boter
100 gram poedersuiker
150 gram champagne
200 gram witte chocolade
geraspte witte chocolade

Voorbereiden;
Kook de champagne in tot 75 gram.
Snijd de koude boter in kleine blokjes.

Bereiden;
Doe de boter in een mengkom en klop het glad met een mixer.
Als de champagne genoeg ingekookt is voeg je hier de poedersuiker aan toe.
Verhit dit samen tot 80°C.
Giet de hete vloeistof op de boter en klop dit luchtig.
Schep de massa in een spuitzak.
Spuit het tot mooie bolletjes.
Laat dit opstijven in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au bain marie tot het vloeibaar is.
Rol de truffels door de gesmolten chocolade en daarna door geraspte witte chocolade.
In de koelkast bewaren.

Als variatie kun je de truffels door geraspte melkchocolade rollen.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten