dinsdag 24 september 2013

Chocolate pots

De chocolade smelt op je tong.

Ingrediënten voor 4 personen;
285 ml slagroom
200 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
2 eieren
3 el. cognac (of rum)
20 gram ongezouten boter

Voorbereiden ;
Breek de chocolade in stukjes.
Splits de eieren want je hebt alleen 2 eidooiers nodig.

Bereiden;
Verwarm de room in een steelpan tot er bubbels langs de kant beginnen te komen.
Haal de pan van het vuur en doe hier de chocolade beetje bij beetje bij.
Roer tot het zacht geworden is.
Doe de eidooiers in een kom en klop hier wat van de hete chocolade crème bij. Daarna voeg je dit mengsel bij de rest van de chocolade crème en blijf kloppen tot alles zacht is.
Hierna voeg je de cognac en klontje boter toe.
Giet het over in kleine espresso kopjes en laat tenminste 4 uur in de koelkast afkoelen.
Eventueel kun je dit ook al een dag van tevoren maken.
Super lekkere rijk chocolade dessert!


Tip;
Soms als je de boter toevoegt en de chocolade is nog niet genoeg afgekoeld kan het een beetje gaan schiften. Laat het dan nog wat verder afkoelen en voeg dan wat koude melk toe en klop goed door.


Bron; Jamie Oliver - Return of the naked chef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten