Ingredienten;
200 gram pure chocolade
200 gram boter (op kamertemperatuur)
400 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
110 gram bloem (gezeefd)
400 gram verse roomkaas (bijv. mon chou )
bakje frambozen
1 tl vanille aroma
rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm of taartvorm van 26 cm doorsnede, invetten en bekleden met bakpapier.
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C.
Kook wat water in een pan.
Breek de pure chocolade in stukjes.
Bereiden
Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken).
Draai het vuur uit en laat de chocolade smelten.
Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 gram van de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg een voor een 3 eieren toe.
Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door.
Schep 3/4 deel van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker, de 2 eieren en het vanille aroma glad.
Spreid dit uit op het chocolade mengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van de rest van het chocolademengsel aan op het roomkaas mengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat er een marmer patroon ontstaat.
Druk de frambozen erin .
Bak 40 a 45 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen voor serveren.
Bron; Delicious Het Bakboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten