zaterdag 26 september 2015

Mushroom Jack Chicken Quesadillas

Ons favoriete gerecht bij Chili's in Amerika zijn de Mushroom Jack Chicken fajitas. Dit recept komt aardig in de buurt, maar dan in de vorm van quesadillas.

Ingrediënten:
3 grote uien
4 kipfilets
1 groene paprika
1/2  bakje champignons
4 plakjes bacon
8 tortilla's
Fajita's kruiden
kaas om te raspen (bij voorkeur Montery Jack)
voor erbij: zure room, avocado, ijsbergsla en blokjes tomaat

Voorbereiden:
Snijd de kipfilets in hele dunne reepjes.
Bestrooi ze met de Fajita's kruiden.
Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Bak de bacon in een droge koekenpan en als ze krokant gebakken zijn, haal je ze eruit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bereiden:
Vet een grillpan licht in met wat olijfolie en verwarm deze tot die goed heet is.
Bak de reepjes kipfilet tot ze goudbruin en mooi gaar zijn.
Haal ze uit de pan en bak de uien, champignons en paprika op de plaat.
Bestrooi de tortilla's ruim met de geraspte kaas en verdeel hier de kip en het groentemengsel over.

Breek de bacon in stukjes en verdeel deze over de tortilla's.
Doe hier nog een beetje geraspte kaas over om de andere tortilla te laten plakken.
Bedek het geheel met een andere tortilla en bak ze om en om in een droge koekenpan tot de kaas gesmolten is.
Serveer met de zure room, blokjes tomaat, ijsbergsla en guacamole.

Bron: Chili's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten