woensdag 9 september 2015

Eenvoudige chocoladetaart


Deze chocoladetaart hebben we extra lekker gemaakt door de bovenkant te bestrijken met chocolade ganache.

Ingrediënten:
6 lange vingers
300 gram pure chocolade
150 gram ongezouten boter
165 gram kristalsuiker
4 scharreleieren
155 gram amandelmeel
150 gram mascarpone
3 el Frangelico
poedersuiker en chocoladeschaafsel als garnering

Voor de chocolade ganache:
150 gram pure chocolade
200 ml slagroom
1 el Frangelico

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed deze met bakpapier. 
Verdeel 1 eetlepel verkruimelde lange vingers over de bodem.
Breek de chocolade in stukjes.
Breng een pannetje water tegen de kook aan en laat de stukjes chocolade in een hittebestendig kommetje ‘au- bain-marie’ smelten, blijf goed roeren. 
Haal daarna het kommetje van het vuur en zet apart.
Klop de boter en suiker met een elektrische mixer tot een luchtig, romig mengsel.
Klop daarna de eieren er één voor één door.

Roer de rest van de verkruimelde lange vingers, het amandelmeel, de gesmolten chocolade, de mascarpone en de Frangelico erdoor en meng goed.

Bereiden:
Giet het taartbeslag in de springvorm. 
Bak de taart vervolgens 55 tot 65 minuten gaar totdat de bovenkant een mooi korstje heeft en de zijkant stevig aanvoelt. 
Check eventueel met een satéprikker: als die er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Chocolade ganache maken:
Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
Breek de chocola in stukken.
Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola en de Frangelico toe.
Roer het goed door elkaar met een garde.
Laat dit afkoelen.

Bestrijk de taart met de afgekoelde chocolade ganache, hierdoor krijgt het een mooie glans en wordt het extra lekker.
Bestrooi het geheel met poedersuiker en chocoladeschaafsel en serveer de taartpunten met een toef slagroom.


Bron: Wat Katie eet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten