dinsdag 8 september 2015

Frambozen shortcake


Frambozen zijn op zich al een traktatie. Maar in deze frambozen shortcake zijn ze helemaal niet te versmaden.

Ingrediënten:
225 gram blanke amandelen
75 gram melkpoeder
60 gram gemalen kokos
100 gram rijstebloem
50 gram fijne kristalsuiker
2 tl bakpoeder
250 ml melk
500 gram ricotta
1 tl vanille-aroma
2 el poedersuiker, gezeefd
450 gram frambozen
160 gram frambozenjam

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 170˚C. 
Vet een rechthoekige (spring)vorm in. 
Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder en meng dit in een kom met de melkpoeder, de kokos, het rijstebloem, de suiker en het gezeefde bakpoeder. 
Roer de melk erdoor en spreid het mengsel uit over de bodem van de vorm. 

Bereiden:
Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar en laat de bodem in de vorm afkoelen.


Draai de ricotta, het vanille-extract en de gezeefde poedersuiker in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Strijk dit over de shortcakebodem. 
Leg de frambozen erop. 
Besprenkel de frambozen vlak voor het serveren met de frambozenjam die je even verwarmd hebt.


Persoonlijk vonden wij de bodem niet zo heel erg lekker.
De bodem van het recept van de Witte chocolademousse taart met frambozen zou hier beter passen.

Bron: Delicious bakboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten