dinsdag 30 september 2014

Lamsracks met specerijenkorst en Mojo aardappels

Gemarineerd lamsrack.

Ingredienten:
125 ml olijfolie
4 lamsracks met 4 of 5 koteletjes
2 tl gemalen komijnzaad
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
2 tl zwarte peperkorrels
2 teentjes knoflook

Mojo aardappels;
1 groene paparika
1 bos bladpeterselie
1/2 groene chilipeper
2 tl gemalen komijnzaad
50 ml extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
blaadjes van 2 takjes tijm
600 gram vastkokende aardappels

Voorbereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote ovenschaal of braadslee op middelhoog tot hoog vuur en bak de lamsracks aan beide kanten bruin.
Zet ze opzij en laat ze goed koud worden.
Vermeng intussen in een keukenmachine de specerijen, knoflook en 100 ml olijfolie met 2 theelepels zout tot een gladde pasta.
Wrijf de velkant van de lamsracks in met de pasta en laat ze afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.

Snijd de groene paprika in stukjes, verwijder de zaadjes en hak het grof.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak deze ook grof.
Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 cm.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen.

Bereiden:

Braad het lamsvlees in de hete oven 8 minuten voor rood vlees of langer naar eigen smaak.
Wij hebben het 15 minuten gebraden.
Hak voor de Mojo aardappels, de paprika, peterselie, chilipeper, komijn, olie, knoflook en tijm in een keukenmachine fijn.
Breng de aardappels in een pan met koud water en zout aan de kook en laat ze 5 minuten koken en giet ze daarna af.
Dek het lamsvlees na het braden losjes af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
Schud het paprikamengsel in een schaal bij de hete aardappels en meng alles losjes door elkaar.
Snijd de lamsrack in koteletjes en serveer ze met de Mojo aardappels, gegarneerd met extra toefjes peterselie.

Bron; Delicious boek, samen koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten