zondag 28 september 2014

Drammenhage

Droomkoek, Deense cake met kokoslaag!
Het Deense Drommekage is in het Nederlands verbasterd tot Drammenhage.

Ingrediënten:

voor de bodem:
250 gram cakemeel
50 gram roomboter
300 gram suiker
3 eieren
200 ml. melk

bovenlaag:
125 gram roomboter
100 gram geraspte kokos
250 gram donkerbruine basterdsuiker
50 ml. melk


Deze cake wordt in een braadslede of een bakblik met vrij hoge rand gebakken.

Voorbereiden:

Oven voor verwarmen op 200 graden Celsius.
Het bakblik invetten.
De eieren en de suiker in een grote kom opkloppen zodat het romig en lichtgeel wordt.
Intussen de melk verwarmen en de boter hierin laten smelten, de melk mag niet te heet worden.
Nu het cakemeel vlug door het beslag van de eieren en de suiker scheppen en goed roeren of mixen, snel de melk met de boter toevoegen.

N.B. Wanneer men het cakemeel toevoegt, begint het bak¬poeder wat er in zit, bij aanraking met vocht reeds te werken. Daarom is het noodzakelijk dat men vlug werkt.

Bereiden:

Het beslag uitsmeren in het beboterde bakblik en midden in de voorverwarmde oven plaatsen.
Baktijd ongeveer 20 minuten.

Ondertussen de bovenlaag klaar maken.

Melk en boter samen smelten, als bij het eerste deeg.
Kokos en bruine suiker door elkaar roeren en vermengen met de melk en de boter.
Als de cake gaar is, deze uit de oven halen, het kokos beslag over de gare cake uitsmeren.
Dit gaat makkelijk met de achterkant van een lepel die je in warm water dompelt.
Het geheel nog 5 minuten in de warme oven plaatsen op de hoogste stand.
De cake laten afkoelen en in het bakblik in stukken verdelen.
Met een pannenkoekmes of broodmes uit het bakblik verwijderen.

Bron: recept van vriendin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten