maandag 30 september 2013

Citroen tulband met lemoncurd



Een friszure cake met een verrassende vulling.

Ingrediënten;
300 gram basterdsuiker
300 gram bloem
17 gram bakpoeder
3 citroenen
5 eieren
125 gram zure room
Extra boter/bloem om in te vetten
1 ei
50 gram suiker
20 gram boter
Extra citroenrasp
150 gram poedersuiker


Voorbereiden;

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen en het zout bij elkaar doen en door elkaar mengen.
De eieren klutsen en langzaam aan het mengsel toevoegen, zodat het niet schift.
Zure room en het sap van één citroen bij elkaar in een bakje doen.
Het botersuikermengsel om en om mengen met room/citroen mengsel en gezeefde bloem/bakpoeder.
Dit alles in een beboterde, bebloemde tulbandvorm doen.

In een voorverwarmde oven op 150 graden, de tulband in 40-45 minuten bakken.


Bereiden:
Lemoncurd maken door sap citroen + rasp + boter + suiker au bain-marie op te lossen, daar een ei door kloppen, au bain-marie verder verwarmen tot het dik wordt.
Dit met een injectienaald in de gebakken cake spuiten.
Citroenglazuur maken door citroensap te mengen met poedersuiker, cake afwerken.
In laten drogen en bestrooien met suiker.


Bron; Heel Holland bakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten