vrijdag 27 september 2013

Yoghurt panna cotta met aardbeien

Een fris nagerecht met verse rode vruchten.

Ingredienten voor 4 personen:
bekertje slagroom van 250 ml
1 vanillestokje
50 gram suiker
3 blaadjes witte gelatine
Griekse yoghurt 250 gram
bakje aardbeien 250 gram
bakje frambozen 150 gram
1 bakje bramen 150 gram

4 aluminium timbaaltjes van ca. 6 cm. doorsnede

Voorbereiden:
Los de gelatine op in ruim koud water.
Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.

Bereiden:
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.
Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room.
Doe ook het vanillestokje in de room.
Houd ongeveer 15 minuten tegen de kook aan en verwijder het stokje.

Voeg de suiker toe aan de vanileroom en roer totdat deze is opgelost.
Neem van het vuur.
Haal de gelatine uit het water, knijp het goed uit en voeg toe aan de room.
Roer totdat de gelatine is opgelost.
Voeg de Griekse yoghurt toe.
Voeg hieraan de helft van de stukjes aardbeien toe.
Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes.

Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 seconden onder de hete kraan.
Stort de panna cotta's op 4 borden.
Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.

Bron; Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten