zondag 22 september 2013

Knolselderijpuree

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant.

Ingrediënten:
1 knolselderij
evenveel aardappels in gewicht als de knolselderij
melk
crème fraîche
roomboter
peper, zout
nootmuskaat
kaas om te garneren

Voorbereiden;
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de kaas. 

Bereiden:
Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken.
Snijd de buitenkant van de knol weg en snijd de knol in grote stukken.
Doe beiden in een pan en voeg melk toe tot het bijna onderstaat.
Kook in 20-25 minuten gaar, als het kookt voeg je zout toe.
Houd het in de gaten want het wil gauw overkoken.
Giet de pan af en stamp met een pureestamper de aardappel en knolselderij fijn.
Doe er een klontje boter en wat crème fraîche bij en roer goed door.
Breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Schep het in een ingevette ovenschaal, bedek met de geraspte kaas en zet het in de oven tot de kaas een goudbruin korstje heeft gekregen.



Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten