Ingrediënten:
400 gram (biologische) kipfilet
1 el kokosolie (of olijfolie)
120 gram zilvervliesrijst
1 bouillonblokje
2 courgettes
1 el olijfolie
2 kleine rode uien
8 grote champignons
half bosje peterselie
12 blaadjes basilicum
blaadjes van 4 takjes tijm
2 tl kerrie
1 tl geelwortel
1 tl laos
2 mespuntjes cayennepeper
3 el tomatensaus
zout en zwarte peper
3 teentjes knoflook
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden,
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de kokosolie (of olijfolie) in een koekenpan en bak de stukjes kipfilets op laag vuur gaar.
Spoel de zilvervliesrijst af en kook in een pannetje met water samen met een bouillonblokje gaar.
Snijd de courgettes overlangs in tweeën, hol ze uit met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een kom en smeer de uitgeholde halve courgettes in met olijfolie.
Leg ze in een ovenschaal in de oven en verwarm ze circa 10 minuten.
Snijd de courgettes overlangs in tweeën, hol ze uit met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een kom en smeer de uitgeholde halve courgettes in met olijfolie.
Leg ze in een ovenschaal in de oven en verwarm ze circa 10 minuten.
Bereiden:
Snijd intussen de rode uien, champignons,
peterselie en basilicum en doe alles in de kom met het courgettevruchtvlees.
Voeg daarna de stukjes kip, tijm en specerijen, tomatensaus, zout en peper
toe.
Knijp als laatste de teentjes knoflook erover uit.
Hussel alles goed door
elkaar.
Haal de uitgeholde courgettes uit de oven en schep de
vulling erin.
Zet de ovenschaal vervolgens nog 10 minuten in de oven.
Wij hadden teveel vulling en warmden dit naast de courgettes mee in de schaal.
Haal de schaal uit de oven en serveer met de rijst.
Zet de ovenschaal vervolgens nog 10 minuten in de oven.
Wij hadden teveel vulling en warmden dit naast de courgettes mee in de schaal.
Haal de schaal uit de oven en serveer met de rijst.
Bron: Powerfood van Rens Kroes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten