Vis met een smaakvol krokant korstje, een leuke variant op gepaneerde vis.
Ingrediënten:
2 visfilets vers, of uit de diepvries (bijv. panga)
halve tomaat
lente uitje
geraspte Parmezaanse kaas
sap van een halve citroen (circa 2 eetlepels)
1/2 theelepel paprika poeder
teentje knoflook
2 (oude) boterhammen zonder korst
peper en zout
3 eetlepels olijfolie extra vergine
verse peterselie
Voorbereiden:
Zorg ervoor dat de visfilets ontdooid zijn.
Leg de visfilets op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Laat dit ongeveer een half uurtje staan.
Dep de vis hierna droog.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bereiden:
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat, snijd de tomaat in
kleine blokjes.
Snijd de lente ui in ringen en pers de knoflook.
Hak de peterselie
fijn.
Maal de boterhammen (zonder korst) fijn in een keukenmachine, blender of
staafmixer.
Meng in een kom het broodkruim met tomaat, parmezaan, lente ui,
knoflook, paprika poeder, citroensap en peterselie.
Roer de olijfolie erdoor.
Breng dit op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in.
Leg de visfilets in de ovenschaal,
verdeel hier het broodkruim mengsel over.
Bak de visfilets 10-20 minuten in de oven.
Verse visfilets zijn na ongeveer 10-15 minuten klaar, vis
uit de vriezer heeft ongeveer 20-25 minuten nodig. Controleer met een vork of
de vis gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten