Ingrediënten:
2 citroenen
2 blaadjes witte gelatine
75 g suiker
3 el Limoncello
20 Amaretti koekjes
250 g mascarpone
50 ml slagroom
poedersuiker
4 kookringen van 7 cm doorsnede
Voorbereiden:
Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed plat bord.
Bekleed ook de binnenkant van de kookringen met een reep bakpapier (als je ze licht invet, blijft het bakpapier kleven tegen de binnenkant).
Bekleed ook de binnenkant van de kookringen met een reep bakpapier (als je ze licht invet, blijft het bakpapier kleven tegen de binnenkant).
Was de citroen en rasp de schil van 1 citroen.
Pers beide citroenen uit, je moet 100 ml sap hebben.
Pers beide citroenen uit, je moet 100 ml sap hebben.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water
Bereiden:
Breng het citroensap met de citroenschil en de suiker aan de
kook, tot de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur en voeg de Limoncello toe.
Neem de pan van het vuur en voeg de Limoncello toe.
Doop voor iedere ring 4 Amaretti koekjes in de citroensiroop
en leg ze op de bodem in de kookringen.
Verwarm de resterende citroensiroop weer en los er van het
vuur de uitgeknepen gelatine in op, laat iets afkoelen.
Klop intussen de mascarpone los met de slagroom tot een
dikke romige crème.
Voeg de citroensiroop toe en schep de citroencrème op de Amaretti
koekjes.
Zet de tiramisù minstens twee uur in de koelkast om op te
stijven.
Zet de tiramisù vlak voor het serveren op 4 borden,
verwijder de kookring en het bakpapier.
Garneer de taartjes met de laatste vier koekjes en bestrooi met wat poedersuiker.
Garneer de taartjes met de laatste vier koekjes en bestrooi met wat poedersuiker.
Wij vonden de kookringen erg groot, je kunt dit gerecht eventueel
ook direct in een glas maken.
Tip: Voor dit recept kun je i.p.v. citroen ook sinaasappel,
grapefruit of limoen gebruiken.
Bron: Delicious oktober 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten