dinsdag 10 juni 2014
Bruschetta met kip en paddenstoelen
Ingrediënten:
4 tenen knoflook
4 el extra vergine olijfolie
1 stokbrood
250 gram kippendijen
1 sjalotje
250 gram paddenstoelen (oesterzwammen, cantharellen, morieljes, eekhoorntjesbrood)
75 ml droge witte wijn
1/2 tl. tijm
2 salieblaadjes
zout, peper
40 gram pecorino
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Hak het sjalotje fijn.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof.
Snijd de kippendijen (zonder been) in stukjes.
Verpak de knoflooktenen in wat aluminiumfolie en pof ze in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
Pel ze en hak ze fijn.
Snijd het brood in plakken van 1 cm en bestrijk ze met wat olijfolie en rooster ze de laatste 5 minuten mee in de oven.
Bereiden;
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot 5 minuten.
Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom bruin.
Voeg dan de paddenstoelen toe en bak nog 5-7 minuten.
Blus af met de wijn en voeg de knoflook toe.
Roer er de gehakte tijm en salie door en rasp er royaal Pecorino over.
Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout en serveer het mengsel op de toast.
Bron: Delicious magazine.
Labels:
kippendijen,
knoflook,
olijfolie,
paddenstoelen,
Pecorino,
salie,
sjalotjes,
stokbrood,
tijm,
voorgerechten,
witte wijn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten