donderdag 12 november 2015

Havermout koekjes

Deze havermoutkoekjes (uit Menno's bakboek) waren de eerste koekjes die hij als klein jongetje maakte, echt jeugdsentiment dus.

Ingrediënten (voor ongeveer 24 koekjes)
2 grote eieren
90 gram rozijnen
1 theelepel vanille-extract
150 gram boter
145 gram bruine basterdsuiker
135 gram kristalsuiker
210 gram bloem
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel baking soda
110 gram havermout
75 gram pecan noten (of andere noten naar keuze)

Voorbereiden:
Klop in een kom de eieren los, voeg hier het vanille extract en de rozijnen aan toe en laat het geheel 1 uur staan.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop in de mengkom van een staande mixer of met een handmixer de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker licht en luchtig.
Zeef boven een andere kom de bloem, kaneel en de baking soda en meng dit door de boter en suiker.
Meng daarna het rozijnenmengsel, de havermout en noten erdoor.
Mix tot alles goed gemengd is.

Bereiden:
Leg de bolletjes deeg op de met bakpapier bekleedde bakplaat, ongeveer een flinke theelepel per bolletje.
Ze vloeien uit, dus houd een tussenruimte van een paar centimeter tussen de bolletjes.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.
Mmm, ze zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn.


Bron: Bakken met Menno

Geen opmerkingen:

Een reactie posten