zondag 30 augustus 2015

Provençaalse spinazietaartjes met geitenkaas en paprika

De taartjes kunnen ook zonder speciale kookringen gemaakt worden, iets minder mooi, maar net zo lekker.

Ingrediënten:
1 ui
4 teentjes knoflook
1 gele paprika
1 rode paprika
200 gram zachte geitenkaas
150 gram dunne plakjes ontbijtspek
1,5 el Provençaalse kruiden
olijfolie
225 gram bladspinazie
200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
zout, peper

Voorbereiden:
Pel de ui en snijd deze in ringen.
Pel en snipper de teentjes knoflook.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Snijd de geitenkaas in dunne plakjes.
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan zachtjes uit.
Neem het spek uit de pan, houd 4 plakjes apart en verkruimel de rest.
Verwarm de oven voor op 180oC.

Bereiden:
Bak de ui, de helft van de knoflook en de paprika ca. 10 minuten zachtjes op een laag vuur in wat olijfolie.
Voeg wat zout en peper en een 1/2 eetlepel van de Provençaalse kruiden toe.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut.
Voeg de spinazie toe en verwarm deze 10 minuten op een matig hoog vuur.
Zo nu en dan roeren.
Voeg ook hieraan wat zout en peper en wat Provençaalse kruiden aan toe.
Zet de kookringen (ca. 10 cm doorsnede en 5 cm hoog) op ovenvaste borden.
Vul de ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, het paprikamengsel, de rest van de geitenkaas en de rest van de kruiden.
Laat de taartjes in de oven in ongeveer 10-15 minuten warm worden.
Haal de taartjes uit de oven, verwijder de ringen en leg op elk taartje 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek.

Het is erg lekker om wat gebakken pijnboompitjes toe te voegen.
Voor een vegetarisch gerecht laat je de ontbijtspek weg.
Ook kun je zelf aardappels schillen en plakjes voorkoken in plaats van kant en klare schijfjes te kopen.

Bron: Our kitchen rules


Geen opmerkingen:

Een reactie posten