zaterdag 15 augustus 2015

chocolade pistache zandkoekjes


Een eenvoudig recept voor met pistache-bezaaide zandkoekjes

Ingrediënten:
220 g zachte boter
80 g poedersuiker
1 mespuntje zout
1 ei
280 g bloem
30 g cacaopoeder
70 g gepelde pistachenootjes

Voorbereiden:
Klop de boter met de poedersuiker en het zout. 
Voeg het ei toe, daarna de bloem en de cacaopoeder. 
Roer de pistachenootjes erdoor en laat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 190 °C.

Bereiden:
Wanneer het deeg stevig genoeg is, rol je het op tot worsten. 
Snijd de worsten in plakken van 5 mm.
Leg de koekjes op een bakplaat en zet ongeveer 12 minuten in de oven.

Serveertip
Doop voor een leuk effect de koekjes voor de helft in gesmolten pure chocolade en bestrooi daarna met wat gehakte pistachenoten

Bron; 'a la mere de famille'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten