dinsdag 25 augustus 2015

Key lime pie


Key lime pie of limoen-roomtaart is een Amerikaanse taart, gemaakt van limoensap, eidooiers, gecondenseerde melk en suiker.
Het is één van onze favoriete taarten als we in Florida op vakantie zijn.

Ingrediënten;
100 gram boter
225 gram (digestive) biscuits
4  eidooiers
1 blikje (400 ml) gecondenseerde melk
3  limoenen
240 ml slagroom
50 ml water
200 gram suiker
2  eiwitten

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Smelt de boter.
Breek de koekjes en maal ze fijn, bijvoorbeeld in een keukenmachine. 
Voeg de gesmolten boter toe en roer goed om. 
Vet een taartvorm in en leg wat bakpapier op de bodem.
Druk het koekjeskruim in de taartvorm op de bodem en tegen de rand.

Bereiden:
Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Laat de bodem afkoelen.
Intussen maak je de limoenvulling klaar.
Rasp de schil van de limoenen, halveer de limoenen en pers het sap eruit. 
Meng de gecondenseerde melk met de eidooiers, de rasp en het sap van de limoen en de slagroom. Roer tot een egale lobbige massa. 
Voor de limoenvulling verwarm je de oven op 150 ºC. 
Giet de vulling op de gebakken taartbodem en bak in circa 30 minuten gaar. 
Laat de taart minstens 1 uur afkoelen.
Voor het Italiaanse schuim klop je de 2 eiwitten met een klein beetje suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. 
Breng in een pan het water met de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC, dit is heel belangrijk.
Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud.
Het wordt een soort marshmallow-achtige substantie.
Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. 
Brand het schuim af met een gasbrander tot het een mooi kleurtje heeft.


Een volgende keer hebben we er ook wat passievruchten door gemengd.
Dit geeft een heerlijke frisse smaak en wij vonden het zelfs iets lekkerder dan alleen limoenen.


Bron: 24 kitchen

2 opmerkingen:

  1. Top, Anita, ik ga hem binnenkort maken. Ik heb alleen geen brander. Even zien hoe ik dat oplos. Misschien slagroom ipv eiwit...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Christa, bedankt voor je reactie. Misschien is het een idee om de taart heeeel even onder een grill te plaatsen om een kleurtje te krijgen. Met slagroom wordt het minder lekker denk ik. Succes!

      Verwijderen