maandag 14 april 2014

Madeleines

Een Madeleine is een schelpvormige cake en is in en buiten Frankrijk zeer geliefd.

Ingrediënten (voor 12 Madeleines);

100 gram boter
30 ml volle melk
1/2 el honing
1 1/2 ei
65 gram kristalsuiker
100 gram bloem
4 gram bakpoeder
citroen

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190 °C.

Bereiden;

Smelt de boter in een steelpan. 
Roer er de melk en honing door. 
Breek de eieren boven een kom en voeg de suiker toe. 
Klop met een mixer 5 min. 
Meng bloem en bakpoeder in een kom. 
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
Doe het botermengsel bij het eierschuim en spatel de bloem er in delen door. 
Zet dit afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.  
Vet de bakvorm in en verdeel het beslag met 2 eetlepels over de 12 holtes. 
Bak de Madeleines in ca. 8 min. in het midden van de oven tot ze goudbruin en bol zijn. 
Laat ze op een bord glijden en serveer direct.



Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten