vrijdag 18 oktober 2013

Slakken met kruidenboter


Met kruidenboter smaakt alles lekker zelfs slakken. Sommige mensen griezelen ervan maar wij eten het graag als voorgerecht. 

Ingrediënten;

blik slakken
kruidenboter
geraspte kaas

Voorbereiding;

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Slakken afgieten en uit laten lekken.

Bereiding;

Slakken in de holtes stoppen van een slakkenbordje.
Het geheel royaal bestrijken met gezouten kruidenboter. 
Garneren met geraspte kaas.
In het midden van de oven 4 à 5 minuten goed heet laten worden. 
Direct serveren met knapperig stokbrood of witbrood.


Als je nog geen kruidenboter klaar hebt staan kun je een sjalotje en knoflook pellen en fijn snippperen. In een kom wat boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met royaal zout en peper. 
Het recept van kruidenboter vind je hier.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten