zaterdag 19 oktober 2013

Bietjessalade met biefstuk en mierikswortel

De combinatie van bietjes met mierikswortelsaus is super in deze salade.

Ingrediënten;

650 gram kleine bietjes
olijfolie
10 el. Balsamico azijn
zout en versgemalen peper
verse rozemarijn, ongeveer handvol
750 gram biefstuk
200 ml crème fraiche
100 gram mierikswortelpuree
1 citroen
waterkers
Parmezaanse kaas

oregano, koriander, peper, zout

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Was en maak de bietjes schoon, snijd de eindjes eraf en snijd ze in partjes.

Doe ze in een ovenvaste schaal en voeg wat olie, Balsamico azijn en zout en peper toe. Goed omroeren.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven tot de bietjes zacht zijn.
De tijd is afhankelijk van de grootte van de bietjes. 

Reken op minstens 30 minuten.
 

Vermeng de mierikswortelpuree met de crème fraiche.  
Voeg peper en zout toe en wat citroensap, roer dit goed door.

Bereiden;
Was de waterkers en maak het droog. 
Vermeng het met wat olijfolie en citroensap.
Meng de rozemarijn en versgemalen peper op een houten snijplank. 
Rol de biefstuk hierdoor heen en druk het licht aan zodat de kruiden vast plakken aan het vlees.
Verhit een grilpan op hoog vuur en schroei het vlees tot het bruin is en knapperig, ongeveer 5 minuten.
Haal het uit de pan en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
Daarna snijd je het in zo dun mogelijke plakjes.
Leg de plakjes op de borden.
Hierna strooi je de stukjes biet over het gesneden vlees en giet er wat van de mierikswortelsaus over.
Garneer met de waterkers en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
Serveren met stokbrood.

Bron; Jamie Oliver - Return of the naked chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten