zaterdag 3 mei 2014

Tikka massala saus



Vergeet de kant en klare sauzen, er gaat niets boven zelfgemaakte.

Ingrediënten;
4 kipfilets
1 bosje lente uitjes
2 cm gember
2 knoflookteentjes
250 ml kookroom
100 ml yoghurt
200 g tomatenpuree
4 eetlepel Garam Masala
1 eetlepel paprikapoeder
verse koriander
1 ui
1 paprika
bakje champignons

Voorbereiden:
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en rasp de gember.
Pel de knoflook.
Snijd de paprika in kleine stukjes, snipper de ui en breek de champignons in stukjes.

Bereiden:
Bak de kip in wat olie goudbruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak mee samen met de champignons.
Hierna doe je de paprika, lente ui en de geraspte gember erdoor.
Doe de kruiden zoals de Garam Masala en paprikapoeder erbij.
Goed doorroeren en dan de room, yoghurt en tomatenpuree toevoegen.
Goed blijven roeren tot alles goed mengt en dikker wordt.
Garneer het geheel met verse koriander.
Serveren met gekookte rijst.

In het originele recept gebruikt Lorraine Pascale 1 tl. mosterdpoeder. Dit hebben wij niet gedaan maar wij hebben wel ui, paprika en champignons als extra toegevoegd.

Bron; Lorraine Pascale, Cooking made easy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten