vrijdag 9 mei 2014

Schwarzwalder Eton Mess

Easy to make dessert.

Ingrediënten :
350 gram kersen of morellen op sap
25 gram kristalsuiker
75 g pure chocolade
125 ml slagroom
1 el poedersuiker (gezeefd)
2 el kirsch
3 meringues

Voorbereiden:
Giet de kersen af boven een kom en vang het sap op.
Doe het sap met de kristalsuiker in een pan en verwarm al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
Draai het vuur hoger en laat de siroop 4-5 min inkoken.
Neem de pan van het vuur, roer de chocolade en kirsch door de siroop en laat smelten tot een gladde saus. Laat afkoelen.

Bereiden:
Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Zet opzij.
Verkruimel de meringues en verdeel de helft ervan over de glazen.
Schep de helft van de slagroom erop en daarop de helft van de kersen.
Vul de glazen met nog een laag van de meringues, de slagroom en de kersen.
Sprenkel de chocoladesaus erover heen.


In het originele recept voegen ze de kirsch aan de slagroom toe maar wij vinden het lekkerder als het door de chocoladesaus is geroerd.

Bron: Delicious lekker koken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten