donderdag 19 november 2015

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla puttanesca is geen deftig gerecht – het moet in feite een beetje grof zijn en de smaken moeten ontploffen in de mond.

Ingrediënten:
olijfolie
1 grote ui
25 gram ansjovisfilets
3 tenen knoflook
125 ml rode wijn
400 gram gepelde tomaten in blik
150 gram zwarte olijven zonder pit
60 gram kappertjes
handvol fijngehakte bladpeterselie
1 citroen
zout
suiker
2 chilipepers
1 pot passata
400 gram spaghetti of tagliatelle
blikje tonijn
rucola salade

Voorbereiden:
Snipper de ui en snijd de chilipepers fijn.
Halveer de olijven.
Verhit wat olijfolie in een anti aanbakpan op laag tot middelhoog vuur.
Fruit de ui in 6-8 minuten glazig.
Voeg de ansjovis toe en prak de filets licht met een vork.
Voeg de uitperste teentjes knoflook toe en fruit ze in 3-4 minuten mee.
Schenk de rode wijn erbij en laat het inkoken terwijl je de aanbaksels los schraapt.

Bereiden:
Voeg de gepelde tomaten, olijven, passata, uitgelekte tonijn en 35 gram kappertjes toe.
Roer alles door elkaar en stoof het geheel 5 minuten op laag vuur.
Voeg de helft van de peterselie en een kneepje citroensap toe.
Breng de saus in balans met een beetje zout en suiker.
Roer de helft van de fijngesneden chilipepers erdoor.
Laat de saus 3 minuten sudderen tot alle smaken goed vermengd zijn.

Kook ondertussen de pasta in flink gezouten kokend water al dente.
Giet af en schep er 1 eetlepel olijfolie door en houd de pasta warm.

Dep de rest van de kappertjes met een theedoek droog en bak ze krokant in wat olijfolie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Garneer de saus met de krokante kappertjes, citroenrasp en de rest van de fijngesneden peterselie en chilipeper.
Roer er wat rucola sla door.
Serveer er knapperig brood bij.

(Het recept van Matt Preston was zonder de passata en tonijn, maar wij vonden dat dit recept nog wat extra saus en bite nodig had.)

Bron: Matt Preston - 100 beste recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten