zondag 15 november 2015

Risotto met abdijbier, chorizo en venkel

Ontdek de bijzondere combinatie van Affligem blond in dit gerecht.

Ingrediënten:
1 bosje platte peterselie
2 el olijfolie
1 kleine ui
150 gram chorizo
1 teentje knoflook
750 ml kippenbouillon
300 gram risottorijst
1 grote venkelknol
200 ml Affligem blond
50 gram Parmezaanse kaas

Voorbereiden:
Snipper de ui fijn.
Snijd de chorizo in kleine stukjes.
Snijd de venkel in kleine reepjes.
Hak de peterselie met wat steeltjes fijn.
Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een grote pan met dikke bodem en bak daarin de ui, chorizo en peterseliestelen 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten tot de ui glazig is.
Breng intussen in een andere pan de bouillon zachtjes aan de kook.

Bereiden:
Doe de risotto rijst en de venkel in de pan met het chorizo mengsel en schep om tot alle rijstkorrels met een laagje vet zijn bedekt.
Zet het vuur hoog en schenk de Affligem blond bij de rijst.
Roer tot het bier verdampt is.
Zet het vuur halfhoog en giet al roerend soeplepel voor soeplepel in de bouillon erbij.
Voeg pas nieuwe bouillon toe als al het vocht is opgenomen.
Ga zo ongeveer 20 minuten door tot de bouillon op is en de rijst gaar, maar nog wel stevig is.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat ongeveer 5 minuten rusten met het deksel op de pan.
Schep de helft van de peterselie erdoor.
Verdeel over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en de peterselieblaadjes.

We moesten even wennen aan de smaak van het bier in dit gerecht maar vonden de ingrediënten erg lekker bij elkaar smaken.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten