De combinatie van zout met zoet wanneer je een stukje dadel proeft, smaakt hemels!
Ingrediënten:
140 gram bloem
1 ei
4 plakjes ham
75 gram Emmentaler
3 grote dadels
gistpoeder
gistpoeder
1/2 eetlepel bakpoeder
125 ml melk
3 eetlepels zonnebloemolie
zout
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Vet een muffinschaal in om plakken te voorkomen.
Hak de kaas, ham en dadels in stukjes (hak ze niet te groot
om ze straks goed te kunnen verdelen in de massa).
Leg apart.
Leg apart.
Voeg in een kom de bloem, zout en gist toe, roer en leg
apart.
Voeg in een andere kom de eieren, de melk en olie toe en
roer goed door.
Maak nu een holletje in het midden van de kom met de bloem en
giet de vloeibare ingrediënten van de andere kom in het midden.
Meng dit goed
door tot er een massa ontstaat.
Voeg de kaas, ham en dadels toe en roer langzaam met
behulp van een houten lepel.
Je hoeft alleen de ingrediënten te mengen, dus probeer hierbij niet te veel massa te verslaan en maak je geen zorgen als er klontjes in de muffins zitten dit is normaal.
Je hoeft alleen de ingrediënten te mengen, dus probeer hierbij niet te veel massa te verslaan en maak je geen zorgen als er klontjes in de muffins zitten dit is normaal.
Verdeel het deeg in de muffinvorm en rasp er wat kaas
bovenop.
Zet het in de oven gedurende 15 - 20 minuten.
Als ze gaar zijn, laat ze dan ongeveer 5 minuten op de bakplaat
en laat ze daarna een beetje afkoelen op het rooster.
Serveer en eet smakelijk !
Bron; Vriendin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten