Ingrediënten:
6 el fijne kristalsuiker
500 gram kersen
1 citroen
1 vanillestokje
3 eieren
55 gram amandelschaafsel
75 gram bloem
1 mespunt zout
200 ml volle melk
250 ml slagroom
250 ml slagroom
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Vet de ovenschaal in en
bestrooi de ovenschaal met de ⅓ van de suiker.
Was de kersen en ontpit ze met
de kersenontpitter.
Bestrooi met de ⅙ van de suiker en laat even intrekken.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een
scherp mesje het merg eruit.
Klop de eieren los.
Maal de amandel in de
keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, het zout en ⅓ van de
suiker in een kom.
Bereiden:
Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en
klop met een garde glad.
Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor.
Voeg het
vanillemerg toe.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen
erover.
Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin.
Laat
minimaal 30 min. afkoelen.
Strooi de rest van de suiker over de clafoutis.
Serveer lauwwarm.
Dit gerechtje kan zowel als dessert of gebak gegeten worden.
Dit gerechtje kan zowel als dessert of gebak gegeten worden.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten