Het originele recept is een gevulde courgette maar wij hebben de courgette met de rest van de ingrediënten door de rijst gemengd. Een zeer smakelijk gerecht dat we zeker nog vaker zullen maken.
Ingrediënten:
150 gram zilvervliesrijst
2 courgettes
4 trostomaten
5 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram rauwe garnalen (diepvries), ontdooid en zonder staart
100 gram feta
1 bosje platte peterselie
300 ml groentebouillon
Voorbereiden:
Snipper de ui.
Snijd de ontdooide garnalen in stukjes.
Snijd de feta in blokjes.
Hak de peterselie grof.
Maak 300 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje.
Kook de rijst in ruim water met zout
volgens de beschrijving op het pak gaar.
Halveer de courgettes en snijd ze in halve maantjes.
Snijd de tomaten in
kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bereiden:
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Fruit de ui en de knijp de knoflookteentjes er boven uit.
Voeg de partjes tomaat toe en bak 4 minuten mee.
Doe de courgette erbij.
Schep de rijst, garnalen,
feta en peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de rijst met nog wat extra stukjes feta.
Een andere optie is om de courgettes te vullen.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de courgette door de helft en hol ze uit.
Vul de
courgettes met het rijstmengsel.
Zet ze in
een ovenschaal of braadslee.
Schenk 300 ml groentebouillon in de schaal.
Bak de courgettes
25-35 min. in de oven tot ze gaar zijn.
Evt. serveren met een salade.
Bron: Delicious magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten