Een eenvoudig recept voor met pistache-bezaaide zandkoekjes
Ingrediënten:
220 g zachte boter
80 g poedersuiker
1 mespuntje zout
1 ei
280 g bloem
30 g cacaopoeder
70 g gepelde pistachenootjes
Voorbereiden:
Klop de boter met de poedersuiker en het zout.
Voeg het
ei toe, daarna de bloem en de cacaopoeder.
Roer de pistachenootjes erdoor en
laat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bereiden:
Wanneer het deeg stevig genoeg is, rol je het op tot
worsten.
Snijd de worsten in plakken van 5 mm.
Leg de koekjes op een bakplaat en zet ongeveer 12 minuten
in de oven.
Serveertip
Doop voor een leuk effect de koekjes voor de helft in
gesmolten pure chocolade en bestrooi daarna met wat gehakte pistachenoten
Bron; 'a la mere de famille'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten