Een zeer toepasselijk toetje voor Koningsdag.
Ingrediënten:
2 bakjes frambozen (a 125 g)
1 sinaasappel, uitgeperst
1 1/2 el kristalsuiker
1 bakje blauwe bosbessen (150 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 zakje vanillesuiker
1/2 bak volle kwark (a 500 g)
1 sinaasappel, uitgeperst
1 1/2 el kristalsuiker
1 bakje blauwe bosbessen (150 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 zakje vanillesuiker
1/2 bak volle kwark (a 500 g)
Voorbereiden:
Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en een 1/2 el kristalsuiker aan de kook.
Laat 2 min. koken.
Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.
Bereiden:
Verdeel de blauwe bessen over glazen.
Klop de slagroom met 1 el kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
Spatel de slagroom door de kwark.
Verdeel de roomkwark over de glazen.
Schep de lauwe frambozen erover.
Klop de slagroom met 1 el kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
Spatel de slagroom door de kwark.
Verdeel de roomkwark over de glazen.
Schep de lauwe frambozen erover.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten