woensdag 30 december 2015

Vitello Tonnato

Klassiek recept uit Piemonte, kalfshaas in een saus van tonijn en mayonaise.

Ingrediënten:
600 gram kalfshaas
zout, peper
85 gram gemengde sla
blikje tonijn, 200 gram uitlek gewicht
4 stukjes ansjovis
5 el mayonaise
30 gram kappertjes
1 dl kookroom
rode wijn azijn
1,5 dl olijfolie

Voorbereiden:
Snijd het vet van de kalfshaas en strooi er zout en peper over.
Verpak het stevig in plastic folie.
Verhit een pan water tot ongeveer 60 graden en leg het vleespakketje erin.
Stoof het vlees in 90 minuten op een heel laag pitje, zorg dat het water niet heter wordt.
Gebruik eventueel een vlamverdeler.
Het water mag niet koken!
Haal het pakketje uit het water en controleer met een vleesthermometer of de temperatuur in het binnenste van het vlees 60 graden is.
Laat het vlees wat afkoelen en leg het daarna in de koelkast.

Bereiden:
Hak de kappertjes fijn en houd er een paar achter voor de garnering.
Voor de saus pureer je de tonijn met de mayonaise, de ansjovis en de gehakte kappertjes in een keukenmachine.
Wrijf de saus door een zeef in een kom en roer de room erdoor.
Voor de vinaigrette vermeng je de olie met de azijn.
Meng de vinaigrette door de gemengde sla.
Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over de borden.
Schep wat saus op het vlees, hierdoor blijft de kalfshaas smeltend zacht.
Eventueel kun je de saus eerst over de borden verdelen en uitspreiden over het bord.
Doe er wat gemengde sla op en verdeel er wat kappertjes over.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten