zaterdag 13 juni 2015

Cantuccini met amandelen

Serveer deze koekjes met espresso of Vin Sento, een Italiaanse dessertwijn. Lekker om de koekjes in te dopen.

Ingrediënten:
200 gram bruine amandelen (met vlies)
250 gram bloem
175 gram suiker
2 el honing
1 tl bakpoeder
3 eieren
sap en rasp van 1 sinaasappel (citroen kan ook)

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180oC.
Rooster de amandelen op een bakblik in 5-7 minuten knapperig.
Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
Doe de bloem met een snuf zout, suiker, honing, bakpoeder, 2 eieren, sinaasappelrasp en 1 eetlepel van het sinaasappelsap in een kom.
Kneed tot een soepel, maar wat plakkerig deeg.
Voeg de amandelen toe en meng goed.
Vorm van het deeg 2 lange staven van 4-5 cm breed en 2-3 cm hoog.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het laatste ei, klop de dooier los en bestrijk het deeg ermee.

Bereiden:
Bak de cantuccini in de oven in 25-30 minuten goudgeel.
Neem ze uit de oven en laat ze licht afkoelen.
Snijd de nog warme, ongare koekrepen in plakjes van 1 1/2 cm dik.
Leg de koekjes dan op hun kant opnieuw op de bakplaat.
Bak ze nog 5-7 minuten in de oven.
Ze blijven dan licht van kleur en worden niet zo hard als de kant en klare koekjes die je in de supermarkt koopt.

Wij hebben de koekjes met sinaasappel rasp en -sap gemaakt maar met citroen is het ook erg lekker.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten