donderdag 30 april 2015

Tomatensoep met pesto mascarpone en Ciabatta met pesto en Parmezaanse kaas

Een snelle tomatensoep.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 blikken gepelde tomaten (van 400 gram)
500 ml groentebouillon
basilicumblaadjes

Voorbereiden:
Snipper de ui.
Maak 500 ml groentebouillon van een bouillontablet.

Bereiden:
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie.
Fruit de ui met 2 tenen fijngehakte knoflook.
Voeg de blikken gepelde tomaten en de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de soep over 4 kommen.
Strooi wat basilicumblaadjes over de soep.
Schep er eventueel een lepel pesto mascarpone in.

Pesto mascarpone
4-5 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
handvol basilicumblaadjes
1 el pijnboompitten
4 el geraspte Parmezaanse kaas
125 gram mascarpone

Pureer de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, het teentje knoflook en 4-5 eetlepels olijfolie tot een smeuiige pesto. Roer er de kaas en peper naar smaak door. Roer 2 eetlepels pesto door de mascarpone.

Wij maakten er pesto-parmezaanbrood bij.

Bron: Janneke Philippi soepboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten