vrijdag 27 februari 2015

Geroosterde pruimen kokoscrumble

Roosteren maakt de pruimen extra zoet en sappig!

Ingredienten:
500 gram sappige pruimen
100 gram suiker
50 gram roomboter
75 gram bloem
3 eetlepels gemalen kokos

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
Halveer de pruimen, wip de pit eruit en snijd de vruchten in kwarten.
Leg de pruimen in een ovenschaal en bestrooi met 25 gram suiker.
Rooster de pruimen 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Zeef intussen de bloem.
Snijd de boter in stukjes.

Bereiden:
Kneed met de hand een kruimelig deeg van de resterende 75 gram suiker, de boterstukjes, de gezeefde bloem en een mespuntje zout.
Kneed er de kokos door.
Haal de schaal uit de oven en strooi er het kruimeldeeg over.
Bak de crumble in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met wat vanille of roomijs.

Bron: Janneke Philippi - mijn favoriete desserts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten