vrijdag 30 januari 2015

Gamba's pil pil

Warme garnalen met knoflook als voorgerecht.

Ingrediënten:
2 kilo gamba's (tijgergarnalen)
½ theelepel gerookt paprikapoeder
chilivlokken
laurierblaadjes
8-12 tenen knoflook
150 -200 ml olijfolie

Voorbereiden:
Pel de grote garnalen door eerst de kop voorzichtig te verwijderen en dan het pantser af te pellen.
Verwijder eventueel de darmkanalen en was de garnalen.
Dep ze daarna droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250 °C).

Bereiden:
Verdeel de garnalen over 4-6 ovenschaaltjes.
Pers boven elk schaaltje 2 of 3 tenen knoflook uit.
Bestrooi de garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken.
Leg in elk schaaltje een laurierblaadje.
Schenk de olijfolie over de schaaltjes en plaats de schaaltjes ongeveer 15 minuten in de hete oven.
Voeg zout naar smaak toe

Lekker met Turks brood om te dippen.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten