maandag 24 maart 2014

Hot dog gratin met zuurkool

Snel op tafel, een leuke variatie op een broodje hot dog.

Ingredienten;
4 el olijfolie
500 gram zuurkool
75 ml appelsap
5 jeneverbessen
1 grote rookworst
2 uien
1 groot (volkoren) stokbrood
200 gram verse roomkaas of zuivelspread naturel
200 gram Gruyere of Emmenthaler

Voorbereiden:
Snijd de uien in ringen.
Rasp de Gruyere of Emmenthaler grof
Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan.
Voeg de zuurkool met het appelsap en de jeneverbessen toe en stoof zachtjes, afgedekt, ongeveer 10 minuten.
Verwijder daarna de jeneverbessen.
Snijd de rookworst in 4 stukken.
Halveer de stukken over de lengte, maar snijd ze niet helemaal door. Klap ze open.

Bereiden;
Verhit 2 el olijfolie in een koekepan en bak de rookworst in 4 minuten aan beide kanten bruin.
Neem de worst uit de pan en houd warm onder een deksel.
Bak in het bakvet de uiringen goudbruin.
Snijd intussen de stukken brood open en bestrijk ze met de roomkaas.
Leg het brood opengeklapt op een bakplaat of in een braadslee of ovenschaal.
Verhit de ovengrill.
Verdeel de zuurkool, worst, uringen en kaas over het brood.
Gratineer de hotdogs 3-5 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.



 Bron: Delicious magazine januari 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten