Ingrediënten: voor ongeveer 12 stuks
DEEG
75 gram boter
235 ml melk
11 gram instant gist
615 gram bloem
100 gram kristalsuiker
zout
2 eieren
VULLING
225 gram bruine basterdsuiker
2,5 eetlepel kaneel
75 gram roomboter
ICING
85 gram roomkaas
60 gram boter
200 gram poedersuiker
1 tl vanille-extract
zout
Voorbereiden:
Smelt de 75 gram boter.
Verwarm de melk tot ca. 40°C (meet dit met een keukenthermometer).
Haal van het vuur en los de instant gist op in de melk.
Doe in de mengkom van een staande mixer (met deeghaak) de bloem, de kristalsuiker en zout.
Meng alles goed en giet dan de gesmolten boter en het warme melk-gist mengsel erbij.
Voeg de eieren toe.
Kneed met de mixer op lage snelheid of met de hand in ongeveer 8 minuten tot een soepel en elastisch deeg dat makkelijk loslaat van de kom.
Verwarm de melk tot ca. 40°C (meet dit met een keukenthermometer).
Haal van het vuur en los de instant gist op in de melk.
Doe in de mengkom van een staande mixer (met deeghaak) de bloem, de kristalsuiker en zout.
Meng alles goed en giet dan de gesmolten boter en het warme melk-gist mengsel erbij.
Voeg de eieren toe.
Kneed met de mixer op lage snelheid of met de hand in ongeveer 8 minuten tot een soepel en elastisch deeg dat makkelijk loslaat van de kom.
Laat het afgedekt met plastic folie of een vochtige keukendoek op een warme plek één uur
rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel.
Bereiden:
Nadat het deeg gerezen is en ongeveer verdubbeld is in volume, leg je het op een licht met bloem bestoven werkblad en rol je het met een deegroller uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 50 cm.
Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel.
Bereiden:
Nadat het deeg gerezen is en ongeveer verdubbeld is in volume, leg je het op een licht met bloem bestoven werkblad en rol je het met een deegroller uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 50 cm.
Snijd de rol met een scherp mes in 12 plakken van ongeveer 4 cm dik.
Plaats de rolletjes in een met bakpapier beklede rechthoekige ovenschaal, niet te strak tegen elkaar zodat ze de ruimte hebben om tegen elkaar aan te rijzen.
Dek weer af en laat 30 minuten rijzen totdat ze bijna verdubbeld zijn in formaat.
Bak de rolletjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Dek weer af en laat 30 minuten rijzen totdat ze bijna verdubbeld zijn in formaat.
Bak de rolletjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Maak de icing terwijl de cinnamon rolls in de oven staan.
Klop de roomkaas, boter, poedersuiker, het vanille-extract en
wat zout in de mengkom van een staande mixer (of met een handmixer) tot een licht en romig mengsel.
Als je de rolletjes uit de oven hebt gehaald bestrijk je ze direct met de roomkaas icing, zodat de icing lekker in de Cinnamon Rolls kan trekken.
Serveer de Cinnamon Rolls warm, wanneer ze nog smeuiig zijn aan de binnenkant.
Geef de overgebleven icing erbij, voor diegene die er nog meer op willen smeren.
Tip: gebruik een ruime vorm want de rolls worden in de oven nog groter en bij ons waren ze aan elkaar vast gaan zitten. Maar ze zijn overheerlijk!
Bron: Bakken met Menno
Geef de overgebleven icing erbij, voor diegene die er nog meer op willen smeren.
Tip: gebruik een ruime vorm want de rolls worden in de oven nog groter en bij ons waren ze aan elkaar vast gaan zitten. Maar ze zijn overheerlijk!
Bron: Bakken met Menno
Geen opmerkingen:
Een reactie posten