Ingrediënten:
450 gram jonge krieltjes
teentje knoflook
2 el olijfolie
8 plakjes pancetta of doorregen rookspek
½ recept pizzadeeg
150 gram Taleggio
½ kleine rode ui
1 el fijngehakte tijm
1 el fijngesneden bladpeterselie
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220 oC.
Schrap de krieltjes en breng ze in een pan koud water aan de
kook.
Voeg zout toe en laat ze 5 minuten voorkoken.
Giet ze daarna af en als ze afgekoeld zijn, snijd je ze in
plakjes van 1 cm.
Roer in een kommetje de olijfolie en uitgeperste knoflook door
elkaar.
Bak de pancetta in een droge koekenpan 10 minuten op laag
vuur, keer de plakken regelmatig om tot het vet er uit loopt.
Haal de pancetta uit de pan, laat het vet in de pan achter,
en laat de plakjes op wat keukenpapier uitlekken.
Zet de koekenpan weer op het vuur en bak de aardappelplakjes
in een paar minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin.
Maak het pizzadeeg en laat het rusten.
Snijd de Taleggio kaas in blokjes en de rode ui in ringen.
Bereiden:
Bestrijk de pizza bodems met de knoflookolie en leg ze op
een bakplaat.
Verdeel de aardappelplakjes over de pizzabodems en bestrooi met
de blokjes kaas en rode ui.
Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met tijm.
Bak de pizza’s 8-10 minuten tot de bodem krokant is en de
kaas gesmolten is en borrelt.
Serveer de pizza’s direct en bestrooi met de peterselie.
Eventueel kun je de pancetta en Taleggio vervangen door spekreepjes en Reblochon.
Je kunt ook kant en klaar pizza deeg gebruiken.
Je kunt ook kant en klaar pizza deeg gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten